Neviditelný Pes

čtvrtek 21. dubna 2011

ZPRÁVA PRO ZASTUPITELE MĚSTA FRENŠTÁTU K PŘEVODU POZEMKŮ FIRMĚ SBK GROUP INVESTMENT, S.R.O.



Zaregistroval jsem vyjádření předsedy o.s. Naše Beskydy Stanislava Uruby, ve kterém napadl zastupitele ing. Karla Míčka prostřednicvím další konspirační teorie víceméně charakterizující způsob komunikace předních členů tohoto aktivistického hnutí.

Jelikož jsem v tomto osobně zainteresován, neboť mi záleží na tom kdo, proč a jak bezdůkazně (nebudu psát bezdůvodně, i když to zdravý rozum nebere) napadá jakéhokoli člena mé rodiny, rozhodl jsem se zveřejnit skutečný stav věcí.

Také mne děsí způsob, jakým se postavil k nezávislému způsobu zpravodajství internetový plátek MONITOR24.

ZDE JE VEŘEJNÁ ZPRÁVA OHLEDNĚ PŘEVODU POZEMKŮ Z MAJETKU MĚSTA FRENŠTÁT POD RADHOŠTEM FIRMĚ SBK GROUP INVESTMENT, S.R.O.

Celou zprávu, která popisuje okolnosti chronologicky a také jmenuje osoby, které jednotlivé návrhy předkládaly. Všimněte si velkého množství nestandardních postupů (a nepostupů) Rady města.

Zprávu ve formátu PDF si můžete prohlédnou a vytisknout kliknutím ZDE.

Na závěr velmi pěkně napsaný názor pana Davida Mořkovského: "Někdo něco podělá a pak se snaží shodit vinu na druhé.

Byl jsem přítomen poslednímu zasedání zastupitelstva a znám materiál vypracovaný panem tajemníkem MÚ, který celou záležitost chronologicky popsal. Z něho zcela jasně vyplývá zodpovědnost bývalého starosty.

Navíc před samotným prodejem byl MÚ písemně upozorněm pracovníkem Úřadu pro zastupování ve věcech státu, že je zde problém s moratoriem na část pozemku.

I přes všehna tato fakta byl prodej realizován vkladem smluv na katastr přímo samotným starostou zcela nestandardně a podivně v posledním dni jeho funkce. Den před zasedáním nového zastupitelstva. Náhoda? Blbě připravená kauza?

Nikdo nechápe tento postup ani to, co bývalého starostu k tomu vedlo. To vše nechť objasní příslušné orgány.

A zde je další kámen úrazu celé kauzy. Do 19.4.2011, téměř půl roku se celá záležitost tutlá a všichni se tváří, že se nic nestalo. Dokonce jsou navrhovaná rozpočtová opatření, která počítají s čerpáním celé částky za prodej pozemku z městského rozpočtu.

A nakonec bývalý starosta složí funkci městského zastupitele, nebere telefony, nedostaví se na jednání zastupitelstva ani na mimořádné zasedání městské rady, přestože byl pozván.

Asi bych musel být slepý, hluchý a možná I jinak postižený, kdybych chtěl hledat viníka někde jinde..., že pane Urubo?

Jde o osobní zodpovědnost a zde musí platit zcela bez pardonů padni komu padni. Pokud budeme tolerovat takovéto pochybení na komunální úrovni, tak co můžeme čekat na úrovni celostátní."

Žádné komentáře:

Okomentovat